Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til Vm i august i 2019 skal vi presentere disse. Petter Thoresen er nummer 3 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører.

 

FAKTA:

Petter Thoresen

Alder: 52 år

Sivil status: Singel

Bosted: Halden

Klubber: BUL Oslo, Nittedal IF, Orkanger IF, Bækkelagets SK, Halden SK

VM-medaljer: 5 gull, 1 sølv, 2 bronse

VM-deltakelser: Senior: 6 som løper og 8 som landslagsjef i Frankrike og Norge

Andre meritter: Er mest stolt av at jeg har vunnet alle distanser i alle mesterskap, en eller flere ganger, som junior og senior. Var en greie for meg det. Vunnet TIO, Jukola og O-ringen mer enn én gang.

Petter Thoresen1

Hva gjør du i dag?

Er selvstendig næringsdrivende med oppdrag i Olympiatoppen, Noname og endel styreverv og egne prosjekter.

Hva er ditt beste VM-minne?

Første seier i 1989 – langdistanse og siste seier i 1999 – stafett.

Og ditt verste VM-minne?

Langdistansen i 1993 i USA. Frøys som et ospeløv fra start til mål og VM føltes som en kald treningstur. Ble overrasket over å få bronse. På stafetten i 1995 løp jeg første etappe og fikk strekk i leggen midtveis mens jeg lå og dro tetgruppa. Det var ikke lett å komme seg til mål da, gitt, og alle tankene som fløy gjennom hodet da hadde et festlig mørkt skjær over seg.

Hva er det med VM?

Feteste konkurransen: skrekkblandet fryd!

Festligste VM-bankett-øyeblikk?

Haha, det forblir en hemmelighet, men det var super-festlig!

Hvordan har ditt forhold til o-sporten utviklet seg gjennom livet ditt?

Fra 5-12 år synes jeg det var litt kjedelig, 12-15 år ble det veldig morsomt, 16-32 år var det lidenskap, jobb og selve livet og 33 år til nå er det som gammel kjærlighet. Tror ikke det tar slutt, selv om jeg ikke kommer til å løpe så mye.

Hvilke egenskaper fra toppsatsingen har du tatt med deg videre og hvordan har det hjulpet deg?

Mange, tror det er orienteringen som har preget mine evner mest i voksne år.

Hvor hardt satset du på å bli best mulig - og hvorfor ble du ikke enda bedre...?

Alt – det var en lidenskap. Hadde jeg klart å være mindre skadet ville jeg fått trent bedre og blitt mye bedre, spesielt på slutten av karrieren. Og så skulle jeg utfordret meg selv enda tøffere ved å bruke andre til å se meg i kortene mer enn det jeg tillot.

Holder du deg i form, og savner du toppformen?

Savner det å kunne gi full gass og at farten blir høy. Derfor har jeg snudd fokus og satser nå mest på sporter som går fort, nedover. Heldigvis må jeg karre meg opp først og det gir fin trening.

Har du etter karrieren funnet noe som gir deg like mye som o-satsingen ga?

Det er umulig, men jeg driver med mange «adrenalin sporter» som gir en touch av det samme. Alltid likt å skremme meg selv.

Hva sier du til at Østfold skal være vertskap for VM i 2019?

Veldig kult - og hvilken mulighet for o-sporten!

Vil du bidra til arrangementet og/eller være til stede på VM?

Jeg er ambassadør for VM og skal selvsagt se noen av løpene.

Hvordan blir man verdensmester i Østfold i 2019?

Trener best og fyrer løs som Lucky Luke. Tror det er viktig å ha det moro og kunne vise det. Glede frigjør mye energi, vet du!

Hva bør folk få med seg når de er i Østfold?

Det kommer jo an på hva man liker selv, men:

VM festen i orientering selvfølgelig

Ta en tur til Halden, kjøpe seg verdens beste softis på Grotten på Torget og tælle en tur på Fredriksten Festning, som i motsetning til de andre forsvarsverker i landet her, aldri har blitt beseiret.

Dra å bade i et deilig tjern, fra de røde granittbergene eller strendene ved sjøen. Sommersødmen er ille bra her.

Nb! Sjekk kulturtilbudet – det er formidabelt!

Alt er liksom bra i Østfold, sé!

Hva er best ved Østfold? 

Sommeren ved kysten og Halden ;)

Østfolds VM-medaljører 12: Mats Haldin Østfolds VM-medaljører 12: Mats Haldin 08.03.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Mats Haldin er nummer 12 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Tilbyr mye mer enn orientering Tilbyr mye mer enn orientering 04.03.2019 - Fantastisk kyst, historiske festningsverk, alle tenkelige aktiviteter og en lang rekke topp kulturarrangementer! I løpet av WOC 2019 fra 12. til 17. august kan publikumsløpere fra inn- og utland få oppleve alt de vil. Les mer
Løp i historiske spor Løp i historiske spor 25.02.2019 - Du kan løpe seks publikumsløp under orienterings-VM i Østfold 12. til 17. august i år. Mest historisk sus blir det i publikumsløpet i Fredrikstad torsdag, der løpet går i og rundt Kongsten fort. Les mer