Olav Lundanes, Kamilla Olaussen og Anne Margrethe Hausken Nordberg vant sine heat da WOC 2019 ble innledet med kvalifisering på mellomdistanse på Knatterudfjellet tirsdag.

I tillegg ble Magne Dæhli nummer to i sitt heat og Marianne Andersen treer i sitt. For Paul Sirum ble det derimot en svart dag. Etter to bom ble han bare nummer 26 i heatet, nesten sju minutter bak heatvinneren og hele 2.48 bak 15. plassen og heatets siste finalebillett.

Dette sa de norske etter løpet:
Olav Lundanes (vant heatet, 52 sekunder foran Daniel Hubman, Sveits)
- Jeg ville ha med meg en god følelse fra dette løpet. Og det føltes bra. Et veldig bra og teknisk solid løp. Det kjentes litt tungt i starten, og mot slutten tok jeg det litt rolig.
Onsdag kjemper Lundanes for å vinne langdistansen for fjerde år på rad.
- Jeg vil ikke si noe om taktikken. Men jeg er forberedt på at det blir veldig, veldig vondt - og at det på et tidspunkt i løpet kommer en downperiode på 30-40 minutter hvor jeg er usikker på om jeg løper fort nok.

Trenorskevinnere Olav


Anne Margrethe Hausken Nordberg (vant heatet, 25 sekunder foran Natalia Gemperle, Russland)
- Jeg er godt fornøyd. Det var et trygt og godt løp. Det føltes som hjemmebane. Kartet og alt var veldig bra, men jeg ønsket meg flere detaljer i terrenget (!) på et par strekk. Nå er vi i gang!  Det er godt, og det er ingen selvfølge at jeg står her. Om noen i 2010 hadde sagt til meg at jeg skulle løpe VM i Østfold i 2019, hadde jeg svart ‘ja, særlig...’, smilte superveteran på 43 år - som håper å vinne medaljer i løpet av WOC 2019.

Trenorskevinnere annemargrethe


Kamilla Olaussen (vant sitt heat 7 sekunder foran Lina Strand, Sverige)
- Det var greit. Ikke full speed og litt småbommer. Jeg er usikker på formen foran langdistansen onsdag, men håper å fighte om en topplassering, sa Kamilla. 
Hun jogget i mål - og var ivrig på å fullføre nedjoggingen etterpå.

Trenorskevinnere Kamilla


Magne Dæhli (nummer to i heatet, 51 sekunder bak Lucas Basset, Frankrike)
- Jeg har gjort et par ganske store bommer, på til sammen rundt ett minutt. Jeg var veldig urolig både på oppvarmingen og underveis, og jeg håper jeg har fått ristet av meg nervøsiteten i dag. Formen er bra og planen er å slå Olav på langdistansen onsdag.
Dæhli fikk uventet besøk i skogen:
- Løperen som startet foran meg stod ved startpunktet og ventet. Han kom inn fra siden og la seg i rygg, men han ble borte underveis...

Trenorskevinnere magne

Trenorskevinnere magne løleg
BILDE: Magne Dæhli i prat med karttegner Kristen Treekrem og løypelegger Tormod Jensen.

Marianne Andersen (nummer tre i sitt heat, 35 sekunder bak Cecilie Friberg Klysner, Danmark)
- Dette var stort sett kontrollert og greit. Jeg var litt usikker og stoppet for tidlig på en post. Det gjorde meg litt usikker på det neste strekket, men så bestemte jeg meg - og derfra og inn gikk det bra.

Trenorskevinnere marianne


Paul Sirum (nummer 26 i sitt heat, 6.51 bak Matthias Kyburz, Sveits)
- Dårlig! Jeg bommet tre minutter på én post og ett minutt på en annen. Jeg fikk ikke tak på høydekurvene. Og heller ikke på det grønne og gule på kartet, så jeg klarte ikke å orientere slik jeg ville.

Trenorskevinnere paul

IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer
Pressemelding: 20.000 overvar VM Pressemelding: 20.000 overvar VM 17.08.2019 - Det var om lag 20.000 tilskuere tilstede under finaledagene på årets VM i orientering i Østfold. Les mer