Jan Greibesland (56) fra Askim løper ikke orientering, men stiller likevel opp som frivillig for WOC 2019.

Greibesland er ‘tirsdagens frivillige’ i vår miniserie om alt det uegennyttige arbeidet som legges ned gjennom VM-uken.

Arrangørene håper at det ikke blir for mye nedbør utover i uka, slik at man slipper å måtte ty til fjernparkering og shuttlebussing til og fra samlingsplass på Mørk fredag og lørdag.
Tirsdag måtte derimot publikum - som planlagt - parkere ved Rudskogen og ta buss til og fra VM-arenaen, et par-tre kilometer lenger sør.

Greibeslands oppgave var å dirigere folk ombord i bussene ved parkeringen.
- Jeg trives her. Gøy å treffe folk! Og alt har fungert fint. Den første bussen gikk klokka ni i morges, og den hadde én passasjer, smilte Jan ved 10-tiden.

Hvorfor meldte du deg som frivillig?
- For å hjelpe til. En god venn, Tore Sandem, har ansvaret for transport og sikkerhet, og han trengte hjelp. Så jeg har også vært med på anbudsprosessen for bussene og transport-planleggingen, forteller 56-åringen.

- Hva blir høydepunktet under WOC 2019?
- Nei, der er jeg helt blank. Jeg tok et nybegynnerkurs i Askim sammen med familien for ti år siden, men jeg har aldri løpt konkurranser. Jeg er med i ski-gruppa i Askim IF og der treffer jeg o-gjengen.  For øvrig er jeg ferdig med VM-innsatsen etter i dag. Onsdag skal jeg tilbake på jobb, som lærer i realfag på Askim videregående skole. 

IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå IOFs president: - Et VM-arrangement på høyest mulige nivå 17.08.2019 - President Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet roser WOC 2019 som et av tidenes beste VM-er i orientering, og daglig leder Per Bergerud WOC 2019 takker hjertelig alle som har bidratt. Les mer
Iskald Bergman avgjorde herrestafetten Iskald Bergman avgjorde herrestafetten 17.08.2019 - - I bakkene på vei mot sjette post, skjønte jeg at jeg kom til å vinne, sa Sveriges ankermann Gustav Bergman etter at han lørdag kveld løp Sverige inn til seier i den omvekslende og spennende herrestafetten under WOC 2019. Les mer
Pressemelding: 20.000 overvar VM Pressemelding: 20.000 overvar VM 17.08.2019 - Det var om lag 20.000 tilskuere tilstede under finaledagene på årets VM i orientering i Østfold. Les mer