Få med deg hele klubben på publikumsløp og støtt de norske løperne i kamp om VM-medaljer.

Norges Orienteringsforbund og VM i orientering 2019 utfordrer O-Norge til å bli med på mesterskapet 12.-17. august 2019. På Norges Orienteringsforbunds Facebook-side vil det være fokus på dette fremover.

Det er et drøyt år til det braker løs i Østfolds skoger, og under O-festivalen i helga var det mange klubber og løpere som var nysgjerrige på Østfolds tilbud til O-Norge.

- Vi legger til rette for publikumsløp hver dag mellom 12. og 17. august, og vi planlegger dette tidsmessig slik at alle får med seg VM-spenningen i tillegg til å løpe selv. Østfold har også mye annet å tilby, og vi oppfordrer klubbene til å være tidlig ute med å bestille overnatting, sier Finn Henry Lillestrand, ansvarlig for publikumsløpene i VM 2019.

Mange klubber har allerede bestilt overnatting.

Foreningslokaler, skoler, campingplasser og klubbhytter er leid ut til flere klubber i O-Norge. Det blir også O-Camp i nærheten av Sarpsborg sentrum for alle interesserte. Mer konkret informasjon om dette tilbudet kommer til høsten.

- Vi skal bi beste nasjon under mesterskapet på hjemmebane, og det går ikke av seg selv. Det går mye bedre om det blir en fest rundt det. Her må alle være med, her må klubbene stille. Vi må ha med O-Norge og klubbene for å lage festen, sier styremedlem i Norges Orienteringsforbund, Dag Kaas.

Se både Finn Henry Lillestrand og Dag Kaas invitere dere til VM-festen i video:  her

Publikumsløpene under VM-finalene på Mørk onsdag 14. august, 16. august og 17. august er lagt tidsmessig så tett som mulig før verdensmesterne skal kåres.
Publikumsløpet i forbindelse med kvalifisering mellomdistanse tirsdag 13. august går parallelt med VM-løpet, som altså er en kvalifisering.

Nøyaktig tidskjema foreligger våren 2019.

Se brosjyren for O-VM i Østfold: her

O-VM i Norges flateste fylke O-VM i Norges flateste fylke 19.09.2018 - En gang var hele Østfold en skjærgård. Les mer
40 år siden første norske VM 40 år siden første norske VM 17.09.2018 - Orienterings-skribent, Hans Weng, skrev dette på sin Facebookprofil sist lørdag:   På denne dag, 15. september, er det 40 år siden verdensmesterskapet i orientering, individuelt mesterskap, ble arrangert av Norges Orienteringsforbund og Eiker... Les mer
Østfold Energi inn på VM-laget Østfold Energi inn på VM-laget 13.09.2018 - Østfold Energi har gått inn som nasjonal hovedsponsor for orienterings-VM 2019. Det gleder selvfølgelig ”VM-sjef” Per Bergerud. Les mer