Hovedarena under VM i Østfold i 2019 blir på Mørk gård/golfbane i dagene 12. – 17. august.

Det har lenge vært kjent at orienteringsklubbene i Østfold skal være vertskap for tidenes første verdensmesterskap i Østfold. Det er også kjent at et større område på kommunegrensa mellom Spydeberg, Skiptvet og Våler er sperret for kommende VM-løpere.
 
Nå kan vi også avsløre at selve VM-arenaen er klar. Det blir Mørk gård/Mørk golfbane som blir selve publikumsarenaen, der løperne har sin målgang. Det med direktesending på NRK fra VM-finalene 14., 16. Og 17. august.

Vi har nylig hatt en befaring med aktørene under VM. Der ble vi enige om mye, selv om det fortsatt gjenstår detaljer som må på plass. Men for publikum er det Mørk gård som blir stedet å dra disse august-dagene, sier VM-direktør Per Bergerud.
 
Under de direktesendte VM-finalene onsdag 14. august (langdistanse), fredag 16. august (mellomdistanse) og lørdag 17. august (stafetter) blir det svært mye som skjer på arenaen. Både for liten og stor.

I forkant av finalene blir det publikumsløp, der arrangøren venter drøyt 10.000 deltakere. Det blir også storskjerm, der publikum kan følge løperne ute i skogen. Andre aktiviteter blir labyrint, stemplingsrunde og barneparkering der alle kan være med. Vi kan også love enkle orienteringsløyper, der folk kan melde seg på samme dag som de skal prøve orientering med kart og kompass.
IMG 3886

Foto: VM-direktør, Per Bergerud på befaring med representanter fra IOF, NOF, styret og TV-produksjonsselskapet.

— Vi har mål om 4.000 løpere på publikumsløpene. Vi jobber også med en rekke aktiviteter for publikum som har lyst til å se hva dette handler om. Så derfor inviterer vi hele Østfold til arenaen disse august-dagene, opplyser Per Bergerud, som er daglig leder for organisasjonen bak mesterskapet.
 
For VM-arrangøren er det også svært hyggelig at NRK skal sende fra de tre finaledagene. Nylig var TV-produsent Karel Jonak fra Tsjekkia, NRK, Det internasjonale orienteringsforbundet, Norges Orienteringsforbund og VM-arrangøren samlet. De har alle et ønske om å skape best mulige TV-sendinger fra VM om et knapt år.

— Det var fantastisk at NRK sendte 5,5 time fra prøve-VM tidligere i høst. Det ga oss en flying start på markedsføringen av neste års arrangement. Og de lover enda bedre TV-produksjon under VM, sier Per Bergerud.

 

3690 early birds er klare for VM-uka 3690 early birds er klare for VM-uka 17.04.2019 - Løpere fra 27 nasjoner gjorde i alt 3690 påmeldinger til publikumsløpene under WOC 2019 innenfor den rabatterte tidsfristen 15. april. Les mer
Sarpsborg – fossebyen svenskene brant Sarpsborg – fossebyen svenskene brant 10.04.2019 - Mange tipper at Sverige vil slå hardt til i WOC 2019. VM-byen Sarpsborg har blitt herjet av svensker også tidligere i sin lange historie.   Les mer
Har rundet 1000 påmeldinger Har rundet 1000 påmeldinger 05.04.2019 - VM i orientering i Østfold 12. til 17. august har nådd en viktig milepæl. En uke før Early Bird-fristen er det kommet inn totalt 1000 påmeldinger til de seks publikumsløpene. Les mer