Alt ligger til rette for herlige, internasjonale dueller for juniorene under WOC 2019. To av  publikumsløpene under VM-uken inngår i Norgescupen for juniorer, og i fredagens fellesstartkonkurranse får juniorene æren av å spurte i mål inne på WOCs hovedarena.

- Det er morsomt om de norske juniorene får litt ekstra konkurranse av løpere fra andre land. Jeg vet at det jobbes godt mot Sverige for å få svensker til å komme og løpe og heie under VM-uken. Og det vil helt sikkert også komme juniorløpere fra en lang rekke andre nasjoner til start, sier fagansvarlig arrangement Jan Arild Johnsen i Norges Orienteringsforbund.

 

Sterke svensker

Sverige har en bredde på høyt nivå på juniorsiden som ingen andre nasjoner kan vise til. Men om de slår nordmennene i Norge, gjenstår å se. 

Norge har nemlig en rekke juniorløpere på verdensnivå, med regjerende juniorverdensmester Kasper Fosser i spiss.

Uansett: Parallelt med at verdens aller beste o-løpere kjemper om VM-medaljer i Østfold i august neste år, vil det garantert også bli innbitte fighter blant framtidens store internasjonale navn i orienteringssporten.

 

Nydelig terreng

I Norgescupen for juniorer inngår tirsdagens mellomdistanse, i det helt nydelige naboterrenget til VMs kvalik på mellomdistanse ved Knatterudfjellet i Sarpsborg.

Fredag er det VM-finale på mellomdistanse i innbydende terreng ved WOCs hovedarena på Mørk i Spydeberg. Denne dagen vil juniorer fra mange land kjempe om norgescuppoeng i en fellesstart på langdistanse.

 

Plass til alle

- Hvor mange juniorerer får delta i Norgescupklassene?

- Det blir fri påmelding, alle får delta. På fellesstarten fredag er det ingen begrensninger. På mellomdistansen tirsdag vil vi ved behov gå ned på startintervallet fra to til ett minutt. Med et startrom på fire timer åpner det for et startfelt på 240 løpere i alle de fire juniorklassene. Det vil være tilstrekkelig, mener Jan Arild Johnsen.

 

Håper på storinnrykk

- Vi ønsker alle at WOC 2019 skal bli en stor og flott orienteringsfest. Derfor har Norges Orienteringsforbund bevisst lagt to Norgescupløp for juniorer inn i VM-uken. Håpet er at både juniorene og mange, mange andre skal være til stede i Østfold hele denne uken, sier Jan Arild Johnsen.

Det blir publikumsløp hver eneste dag, fra mandag til lørdag.

Og for de tre publikumsløpene ved VM-arenaen på Mørk er det nå avklart at det maksimalt blir 2 kilometer til start, på flatt og lettframkommelig underlag.

 

Programmet for publikumsløpene og publikummerne under WOC

Mandag 12. august: Sprint i Kulåsparken i Sarpsborg (WOC har åpningsseremoni på Sarpsborg torg)

Tirsdag 13. august: Mellomdistanse på Knatterudfjellet i Sarpsborg med innlagt Norgescup for juniorer (WOC har mellomdistanse-kvalifisering på Knatterudfjellet)

Onsdag 14. august: Mellomdistanse på Mørk i Spydeberg (WOC har finale langdistanse på Mørk)

Torsdag 15. august: Mellomdistanse ved kysten i Fredrikstad på formiddagen (WOC har hviledag)

Fredag 16. august: Mellomdistanse ved Mørk. Juniorene løper fellesstart langdistanse. (WOC har finale langdistanse på Mørk)

Lørdag 17. august: Langdistanse ved Mørk (WOC har finale stafetter på Mørk på sen ettermiddags- og tidlig kveldstid)

Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat 12.07.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Vincent Coupat er nummer 25 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Den hvite elgen i VM-skogene Den hvite elgen i VM-skogene 12.07.2019 - Den hvite elgen Albin ble både norsk og internasjonal kjendis mens han fredelig vandret rundt i de framtidige VM-skogene ved Mørk fra våren 2006. Inntil han en vakker høstdag i 2011 ble skutt av en danske. Les mer
Favorittene har stødig kurs mot VM Favorittene har stødig kurs mot VM 09.07.2019 - Hvem som skal løpe VM i august for de forskjellige nasjonene ble klarer etter helgens to testløp ved Rokke i Østfold. Les mer