VM i orientering i Østfold i august 2019 har som mål å bli tidenes VM. Til det trenger VM-organisasjonen din hjelp.

- Og skal vi få til det, trenger vi 600 frivillige som bidrar én eller flere dager i løpet av VM-uka fra 12. til 17. august, sier frivilligkoordinator Svend Sondre Frøshaug.

Nå har WOC 2019 åpnet portalen for å registrere seg og melde seg klar for VM-innsats.

https://woc2019.no/no/frivillig

- Alle kan bidra

- Vi har en egen frivilligsatsing rettet mot unge i alderen 16-26 år, men trenger i tillegg hjelp av folk i alle aldre, både kvinner og menn, sier Frøshaug.

Alle orienteringsklubbene i Østfold står bak arrangementet.

Og også innsatsvillige mennesker fra andre deler av Norge og verden, samt folk som ikke har bakgrunn fra orienteringssporten, ønskes hjertelig velkommen til å bidra.

- En stor speidergruppe har allerede meldt seg beredt, smiler Frøshaug,

Mange tusen gjester

- Det er mange oppgaver som skal gjøres i løpet av VM-uken. Noen krever litt språkkunnskaper, noen krever kunnskaper om orientering, men veldig mange oppgaver krever kun at du er positiv og har lyst til å være med på å skape et flott verdensmesterskap. Både for verdenseliten og for de mange tusen publikummerne som kommer for å heie og også løpe, sier frivilligkoordinatoren.

Velg dager og arbeidsoppgaver

Via frivilligportalen legger man inn person-, erfarings- og kontaktinfo og registrerer hvilke eller hvilket felt man helst vil engasjere seg i og hvilke dager under VM man har anledning til å stille opp.

MX9A1455-

FOTO: Frivilligkoordinator Sven Sondre Frøshaug på jakt etter frivillige under årets O-festival (Foto: Martin Siewartz Nielsen)

Dette er tidenes første VM i Østfold uansett idrett. Og forhåpentlig er det mange som planlegger sommeren slik at de har anledning til å være med å hjelpe til under VM-uka som går fra mandag 12. til lørdag 17. august, altså på fem hverdager og bare én helgedag, sier Frøshaug.

VM-uka innledes med sprintløp for publikum og åpningsseremoni i Kulåsparken i Sarpsborg mandag. Tirsdag løper verdenseliten og publikum ved Ise, rett nord for Sarspborg. Resten av løpene arrangeres med utgangspunkt fra Mørk golfbane i Spydeberg, kun avbrutt av et publikumsløp i Fredrikstad på VM-troppenes fridag torsdag 15. august.

NRK1 sender direkte fra alle finaleløpene, og Slottet har varslet at Kongehuset vil være representert på én av konkurransedagene.

3690 early birds er klare for VM-uka 3690 early birds er klare for VM-uka 17.04.2019 - Løpere fra 27 nasjoner gjorde i alt 3690 påmeldinger til publikumsløpene under WOC 2019 innenfor den rabatterte tidsfristen 15. april. Les mer
Sarpsborg – fossebyen svenskene brant Sarpsborg – fossebyen svenskene brant 10.04.2019 - Mange tipper at Sverige vil slå hardt til i WOC 2019. VM-byen Sarpsborg har blitt herjet av svensker også tidligere i sin lange historie.   Les mer
Har rundet 1000 påmeldinger Har rundet 1000 påmeldinger 05.04.2019 - VM i orientering i Østfold 12. til 17. august har nådd en viktig milepæl. En uke før Early Bird-fristen er det kommet inn totalt 1000 påmeldinger til de seks publikumsløpene. Les mer