VM i orientering i Østfold i august 2019 har som mål å bli tidenes VM. Til det trenger VM-organisasjonen din hjelp.

- Og skal vi få til det, trenger vi 600 frivillige som bidrar én eller flere dager i løpet av VM-uka fra 12. til 17. august, sier frivilligkoordinator Svend Sondre Frøshaug.

Nå har WOC 2019 åpnet portalen for å registrere seg og melde seg klar for VM-innsats.

https://woc2019.no/no/frivillig

- Alle kan bidra

- Vi har en egen frivilligsatsing rettet mot unge i alderen 16-26 år, men trenger i tillegg hjelp av folk i alle aldre, både kvinner og menn, sier Frøshaug.

Alle orienteringsklubbene i Østfold står bak arrangementet.

Og også innsatsvillige mennesker fra andre deler av Norge og verden, samt folk som ikke har bakgrunn fra orienteringssporten, ønskes hjertelig velkommen til å bidra.

- En stor speidergruppe har allerede meldt seg beredt, smiler Frøshaug,

Mange tusen gjester

- Det er mange oppgaver som skal gjøres i løpet av VM-uken. Noen krever litt språkkunnskaper, noen krever kunnskaper om orientering, men veldig mange oppgaver krever kun at du er positiv og har lyst til å være med på å skape et flott verdensmesterskap. Både for verdenseliten og for de mange tusen publikummerne som kommer for å heie og også løpe, sier frivilligkoordinatoren.

Velg dager og arbeidsoppgaver

Via frivilligportalen legger man inn person-, erfarings- og kontaktinfo og registrerer hvilke eller hvilket felt man helst vil engasjere seg i og hvilke dager under VM man har anledning til å stille opp.

MX9A1455-

FOTO: Frivilligkoordinator Sven Sondre Frøshaug på jakt etter frivillige under årets O-festival (Foto: Martin Siewartz Nielsen)

Dette er tidenes første VM i Østfold uansett idrett. Og forhåpentlig er det mange som planlegger sommeren slik at de har anledning til å være med å hjelpe til under VM-uka som går fra mandag 12. til lørdag 17. august, altså på fem hverdager og bare én helgedag, sier Frøshaug.

VM-uka innledes med sprintløp for publikum og åpningsseremoni i Kulåsparken i Sarpsborg mandag. Tirsdag løper verdenseliten og publikum ved Ise, rett nord for Sarspborg. Resten av løpene arrangeres med utgangspunkt fra Mørk golfbane i Spydeberg, kun avbrutt av et publikumsløp i Fredrikstad på VM-troppenes fridag torsdag 15. august.

NRK1 sender direkte fra alle finaleløpene, og Slottet har varslet at Kongehuset vil være representert på én av konkurransedagene.

Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat 12.07.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Vincent Coupat er nummer 25 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Den hvite elgen i VM-skogene Den hvite elgen i VM-skogene 12.07.2019 - Den hvite elgen Albin ble både norsk og internasjonal kjendis mens han fredelig vandret rundt i de framtidige VM-skogene ved Mørk fra våren 2006. Inntil han en vakker høstdag i 2011 ble skutt av en danske. Les mer
Favorittene har stødig kurs mot VM Favorittene har stødig kurs mot VM 09.07.2019 - Hvem som skal løpe VM i august for de forskjellige nasjonene ble klarer etter helgens to testløp ved Rokke i Østfold. Les mer