Orienterings-VM i Østfold 12. til 17. august i 2019 har satt seg høye mål om å skape tidenes VM-fest. I dag kom arrangøren et skritt nærmere målet.

Det er nå kun drøye sju måneder til VM i orientering skal avvikles i Østfold. Første arbeidsdag på nyåret fikk arrangørstaben enda en gledelig beskjed. De fikk, som vi skrev før jul, bevilget 2 millioner kroner over Statsbudsjettet. I tillegg får arrangørene 1.350.000 kroner i ekstraordinært tilskudd av spillemidler til idrettsformål, som skal delfinansiere anleggselementer i forbindelse med VM-arrangementet i august. I 2017 fikk VM-arrangøren i tillegg innvilget 1.351.000 kroner i spillemidler til produksjon av orienteringskart. Dette over de ordinære spillemidlene.

- Vi er veldig glad for bekreftelsene på ekstra tilskudd til anlegg fra Kulturdepartementet på 1.350.000 er bevilget, og at forslaget om 2 millioner i statsstøtte er bekreftet. Dette tar ned risikoen i inntektsbudsjettet betydelig. Vi kan derfor fortsette våre planer om å skape tidenes orienteringsfest, sier daglig leder, Per Bergerud. 

VM-arrangøren har satt seg store mål disse seks augustdagene. Selv om de stadig får positive tilbakemeldinger på inntektssiden, så er det fortsatt to viktige områder som må på plass for å sikre inntektsbudsjettet på 16 millioner kroner.

- På den ene siden må vi lykkes med å selge de siste sponsorpakkene til en verdi av minst 700.000 kroner. På den andre siden er vi avhengig av god deltagelse i publikumsløpene. Der har vi et mål om 4.000 deltagere hver dag under VM-uka. Vi ser nå fram til å kunne sluttføre planleggingen av det første VM i Østfold noensinne, hvor hovedambisjonen er å lage det beste VM i orientering så langt, sier daglig leder Per Bergerud.

Østfolds VM-medaljører 12: Mats Haldin Østfolds VM-medaljører 12: Mats Haldin 08.03.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Mats Haldin er nummer 12 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Tilbyr mye mer enn orientering Tilbyr mye mer enn orientering 04.03.2019 - Fantastisk kyst, historiske festningsverk, alle tenkelige aktiviteter og en lang rekke topp kulturarrangementer! I løpet av WOC 2019 fra 12. til 17. august kan publikumsløpere fra inn- og utland få oppleve alt de vil. Les mer
Løp i historiske spor Løp i historiske spor 25.02.2019 - Du kan løpe seks publikumsløp under orienterings-VM i Østfold 12. til 17. august i år. Mest historisk sus blir det i publikumsløpet i Fredrikstad torsdag, der løpet går i og rundt Kongsten fort. Les mer