Det er ingen grunn til å nøle. Nå er påmeldingen til publikumsløpene under orienterings-VM fra 12.-17. august åpnet. Det samme gjelder også WOC2019-camping og «Skolehotell».

Arrangøren har lagt ned stor innsats for å skape tidenes VM i Østfold og Norge disse augustdagene til høsten. Nå er det åpnet for påmelding til de seks publikumsløpene samt bestilling av plass på VM-campingen eller overnatting på skole.

– Ta turen til VM, og få sommeropplevelser du sent vil glemme i Østfold. Se verdensstjernene duellere om VM-medaljene samtidig som du får testet VM-terrenget selv. Starttidspunktene for publikumsløpene er særdeles godt tilpasset muligheten til å følge verdenselitens kamp i skogen etterpå. Dette blir spennende og gøy. Alle VM-finalene vises på storskjerm, et rikelig serveringstilbud eller kose dere i et handels- og aktivitetsområde. For barn vil det være barneløype, labyrint, stemplingsrunde og barneparkering. Vi håper å se deg, sier VM-ambassadørene Mari Fasting og Petter Thoresen.

Stor pågang

Arrangøren opplever stor interesse for årets VM. Flere klubber og privatpersoner har allerede booket sin overnatting. Derfor har det vært jobbet på spreng med å hjelpe alle klubber med sine behov. Dette vil fortsette med hjelp fra Visit Østfold og kommunene i fylket. Det kan fortsatt være muligheter for klubber å bo på en egen skole. 

- Målsettingen er at alle skal få tilfredsstilt sine behov. Det er mange klubber som har bestilt egne hytter, egne plasser på campingplasser i Østfold-området, samt booket hotellrom og funnet annen privat overnatting. Vi vet at mange klubber ser etter andre alternativer. Dette prøver vi så langt vi kan å bidra med informasjon om, sier ansvarlig for publikumsløpene, Finn Henry Lillestrand.

VM-camping

WOC2019-campingen er plassert ved Sarpsborg stadion, der det til daglig spilles eliteseriefotball. Her er det plasser for bobiler og campingvogner.

I tillegg tilbyr arrangøren «skolehotell». Det vil bli satt opp busstransport til arena.

Samtidig har Visit Østfold (mer informasjon i bunn) lansert en egen side med mer informasjon for klubber og o-interesserte. Her finner dere informasjon om privat-overnatting, campingplasser, hoteller, samt andre muligheter i Østfold.

Early Bird-frist 15. april

Det blir Early Bird-påmelding med frist 15. april med rabattert pris. Dette kreverforhåndsbetaling for alle norske klubber. Det legges opp til at utenlandske løpere betaler direkte, mens norske klubber (se informasjon på orientering.no) kan velge dette selv i Eventor.

Ordinær påmeldingsfrist blir 29. Juli.

Etteranmelding i ordinære klasser blir senest 8. august. 

Etter dette er det direktepåmelding som gjelder på arena.

Seks publikumsløp

Det vil være publikumsløp hver dag i perioden 12. til 17. August – totalt seks separate løp (se innbydelse for mer info). Parkeringsavgift og eller skyttelbusser er inkludert i påmeldingsavgiften til de publikumsløpene du er påmeldt. 

I direkteløyper og i nybegynnerklasser kan man også gjøre sin påmelding på arena.

Slik foregår VM

VM-uka innledes med sprintløp for publikum og åpningsseremoni i Kulåsparken i Sarpsborg mandag 12. august. 

Tirsdag 13. august løper verdenseliten og publikum ved Knatterudfjellet, rett nord for Sarspborg. 

Resten av løpene arrangeres med utgangspunkt fra Mørk golfbane i Spydeberg, kun avbrutt av et publikumsløp i Fredrikstad på VM-troppenes fridag på formiddagen torsdag 15. august. 

NRK1 sender direkte fra alle finaleløpene.

 

LENKER:

All informasjon finner du på internettsiden til arrangøren: woc2019.no.

Gå til innbydelsen for publikumsløpene, som du finner her.

Meld deg på publikumsløpene via Eventor, som du finner her.

Informasjon om O-camp, «Skolehotell» og busstransport finner du på WOC2019s nettside.

Gå til Visit Østfolds informasjonsside for overnatting, som du finner her.

Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat 12.07.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Vincent Coupat er nummer 25 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Den hvite elgen i VM-skogene Den hvite elgen i VM-skogene 12.07.2019 - Den hvite elgen Albin ble både norsk og internasjonal kjendis mens han fredelig vandret rundt i de framtidige VM-skogene ved Mørk fra våren 2006. Inntil han en vakker høstdag i 2011 ble skutt av en danske. Les mer
Favorittene har stødig kurs mot VM Favorittene har stødig kurs mot VM 09.07.2019 - Hvem som skal løpe VM i august for de forskjellige nasjonene ble klarer etter helgens to testløp ved Rokke i Østfold. Les mer