I dag er det et halvt år til VM i orientering i Østfold. Nå har nærmere 30 utlendinger meldt sin interesse for å hjelpe til som frivillige under WOC 2019.

- Vi har fått søknader fra både Russland og USA. Og den internasjonale interessen for å hjelpe til er veldig positiv. Det gir oss tilgang til større språkressurser og flere krefter, sier daglig leder Per Bergerud i WOC 2019, som legger til:

- Det ikke sikkert at vi tar inn alle fra utlandet som søker om å få bidra. Vi må se at vi finner riktig funksjon og arbeidsoppgave for hver enkelt.

Bergerud er jevnlig ute på besøk hos klubbene i Østfold som står bak årets orienterings-VM, og sist uke gjestet han OK Moss. Der fortalte han at WOC 2019 nå har 222 frivillige. Målet er å ha en base på rundt 600 som kan hjelpe til, og under selve VM-uka fra 12. til 17. august vil Bergerud & co ha rundt 500 funksjonærer i sving hver dag.

Meld deg som frivillig her:

https://woc2019.mobilise.no/www2/Forms/ClerkForm/Clerk.aspx?arr=9083070&lang=NO

Og i tillegg til å ønske frivillige fra inn- og utland generelt, og fra Østfold-klubbene spesielt, velkommen til å bidra, har WOC 2019 en egen satsing mot å få med frivillige i alderen 16 til 26 år. Her er det ennå mulig å melde seg på, og ungdomssatsingen innledes med en samling i Sarpsborg i andre halvdel av mars.

Erfaringer fra OL

Bergerud var daglig leder også under det særdeles vellykkede VM i skiskyting i Oslo i 2016. Og nå tar han med erfaringer derfra og råd fra to kjente OL-organisatorer med seg inn i det siste halvåret med forberedelser før VM.

- Nå går vi fra planleggingsfasen til den operasjonelle planleggingsfasen. Nå skal vi gå gjennom i detalj hvordan vi i praksis løser hvert enkelt element ved arrangementet. Hadde vi ventet helt til mesterskapet med dette, ville vi garantert endt opp med detaljer som ikke lot seg løse slik vi hadde tenkt. Og det vil vi naturligvis unngå. Den operasjonelle planleggingen er en framgangsmåte jeg har lært av direktøren for OL på Lillehammer i 1994, Petter Rønningen, og av John Aalberg, som hadde ansvar for det sportslige under OL i Vancouver i 2010. Dette er en framgangsmåte som vi vet at fungerer, sier Bergerud målbevisst.

Positivt

I et fullsatt klubbhus i Moss sist uke orienterte Bergerud om status for WOC 2019 og om arbeidet videre. Og han svarte på spørsmål.

- Kjempemoro med så bra frammøte og så stor interesse for VM, slik er det i hele o-Østfold nå. Det er verdifullt for VM og meg å få møte medlemmene i klubbene på denne måten. Jeg får gitt informasjon og så kommer det alltid, også i kveld, noen gode innspill til arrangementet som jeg tar med meg, sier Per Bergerud.

Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat Østfolds VM-medaljører: Vincent Coupat 12.07.2019 - Ikke mindre enn 88 medaljer har blitt tatt av en løper fra Østfold-klubbene i VM-historien. Fram til VM i august i 2019 skal vi presentere disse. Vincent Coupat er nummer 25 ut i vår serie; Østfolds VM-medaljører. Les mer
Den hvite elgen i VM-skogene Den hvite elgen i VM-skogene 12.07.2019 - Den hvite elgen Albin ble både norsk og internasjonal kjendis mens han fredelig vandret rundt i de framtidige VM-skogene ved Mørk fra våren 2006. Inntil han en vakker høstdag i 2011 ble skutt av en danske. Les mer
Favorittene har stødig kurs mot VM Favorittene har stødig kurs mot VM 09.07.2019 - Hvem som skal løpe VM i august for de forskjellige nasjonene ble klarer etter helgens to testløp ved Rokke i Østfold. Les mer